Účast České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO 2015 MILÁN
1. 5. – 31. 10. 2015

Potraviny pro planetu,
energie pro život



Lázně a wellness v České republice: zapomeňte na stres a nechte se hýčkat

17. 7. 2015

Za dokonalým odpočinkem s masážemi, saunami a speciálními koupelemi se vydejte do českých lázní. Jejich medical wellness programy uspokojí nejenom náročné manažery hledající klid, ale i zamilované páry či rodiny s dětmi. Dopřejte si čas pro sebe a načerpejte pozitivní energii v České republice, zemi s dlouholetou lázeňskou tradicí.

Wellness v Karlových Varech si užijí romantici, milovníci golfu i filmoví nadšenci

Západočeské město, které po celém světě proslulo svou lázeňskou léčbou, připravilo pro své návštěvníky i v letošním roce řadu novinek. V hotelu Imperial dle celosvětového trendu spouštějí medical wellness programy, jejichž součástí je lékařská konzultace a zpracování osobní anamnézy. Vybrat si můžete například detoxikační nebo antistresový balíček, a pak už jenom v klidu posedávat v solné jeskyni, užívat si bylinné koupele či regenerační masáže. Pro nadšené golfisty je v nabídce i speciální program kombinující wellness procedury s návštěvou karlovarských hřišť, která jsou považována za jedna z nejlepších v České republice.

Na romantiku se zaměřil slavný karlovarský Grandhotel Pupp, který v rámci svých wellness procedur nabízí Royal Spa Suites. Procedury v soukromí jsou ideální pro zamilované dvojice upřednostňující společné masáže. V příjemném relaxačním prostoru si budete moci užít zážitkovou sprchu či vodní masážní lůžko Aquai.

Pokud plánujete kratší výlet do Karlových Varů, pak si nenechte ujít možnost hotelu Thermal. Ten od letošní sezony neposkytuje lázeňskou léčbu jenom ubytovaným klientům, ale i veřejnosti. Můžete tak vyzkoušet proceduru Queen of Egypt nebo moderní wellness centrum s vířivou vanou či saunami.

Návštěvu lázeňského města můžete i letos spojit s významnými událostmi. Například v červenci se zde konal 50. ročník Mezinárodního filmového festivalu, jenž patří do prestižní A kategorie společně s festivaly v Cannes či Benátkách. Zajímají-li vás spíš sportovní aktivity, můžete se zapojit do květnového půlmaratonu či triatlonu, který se bude konat koncem srpna.

Západ v Česku patří lázním, kde vám vyléčí záda a aktivují imunitu

Jenom kousek od proslulých Karlových Varů se nachází malebné městečko Františkovy Lázně, kde se nově otevřelo Centrum pro zdravější záda, zaměřené na léčbu chronických bolestí páteře. Nová metoda od renomovaného německého specialisty Floriana Maria Alfena dokáže zmírnit až zcela odstranit bolesti zad, a to pomocí posilovacího tréninku. Ten zpevní oslabené hloubkové svalstvo páteře, což jí vrátí sílu, pohyblivost a výdrž. Nová metoda měla dlouhodobý účinek u více než 82 % pacientů.

V Jáchymově, ležícím u německých hranic, se léčí pomocí radonové vody, která má energetické účinky. Dokáže například aktivovat všechny složky imunitního systému a zvyšuje tvorbu hormonů – např. protizánětlivých. Vyzkoušet blahodárné účinky radonové vody můžete díky různým relaxačním balíčkům pro jednotlivce i celé skupiny. Kromě toho si právě zde můžete užít vaši rodinnou dovolenou, kde wellness procedury můžete spojit s vodními radovánkami v aquaparku či výletem do Krušných hor.

Východočeské lázně se vrací do starých dobrých časů, poznejte metody starých Sumerů

V lesích Jeseníků na severu Česka si můžete odpočinout v Priessnitzových lázních, jejichž balíčky splní očekávání každého. Pro manažery je připraven intenzivní odpočinek, milovníci pohybu by měli vyzkoušet wellness na přání. Ten kombinuje masáže s projížďkami na horských kolech či terénních koloběžkách, tenisem, minigolfem nebo nordic walkingem. Nevšední zážitek v Priessnitzových lázních můžete zažít s letošní novinkou – kúrou a koupelí Staré dobré časy, která využívá účinky červeného máku a konopí. Ty odpradávna hrály v léčitelství zásadní roli a staří Sumerové nazývali mák „rostlinou radosti“. Do starých časů vrátí návštěvníky lázní i nově zrekonstruovaná Vídeňská kavárna, kde se můžete těšit na jedinečný front cooking.

Na jihovýchodě České republiky můžete objevit další lázeňský poklad, a to v Luhačovicích. Po tradičních pivních či vinných koupelích si dopřejte exotickou madagaskarskou masáž nebo jogurtovou kúru z Indonésie. Novinkou v letošním roce je pobyt Po stopách Dušana Jurkoviče, významného slovenského architekta, jenž byl výrazným představitelem secesní architektury s lidovými prvky. Návštěvníci Lázní Luhačovice tak kromě relaxace v lázních budou moci formou výletů poznat jeho nejvýznamnější stavby v Česku i na Slovensku.

Kousek od Prahy můžete vyzkoušet tradiční čínskou medicínu

Jenom hodinu cesty od české metropole se nachází Léčebné lázně Bohdaneč, které od poloviny června zahájí provoz Centra tradiční čínské medicíny. Používat se zde budou tradiční východoasijské metody jako akupunktura, moxování, bylinná terapie či tuina masáže. Oficiální podporu a kvalitu centra zaručuje čínská univerzitní nemocnice Central South University z města Changsha.