Účast České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO 2015 MILÁN
1. 5. – 31. 10. 2015

Potraviny pro planetu,
energie pro život



CzechTourism pozval návštěvníky EXPO 2015 do českých regionů

26. 5. 2015

Jako Zemi příběhů a fantazie představila agentura CzechTourism Českou republiku na letošní Světové výstavě EXPO v italském Miláně. Expozici, zahrnující interaktivní dotykovou mapu i fotokoutek, mohli návštěvníci zhlédnout od 1. do 16. května. Znovu se otevře až v úplném závěru světové výstavy, a to od 16. do 31. října.

Seznámit se s regiony České republiky mohli v uplynulých dnech návštěvníci EXPO 2015 v italském Miláně. Agentura CzechTourism představila od 1. do 16. května expozici s názvem Země příběhů a fantazie, která hravou formou prezentuje jednotlivé atraktivity českých regionů. Největší ohlas zaznamenal interaktivní stůl s dotykovou mapou, na němž mohli návštěvníci objevovat památky UNESCO či přírodní krásy Česka. Bez povšimnutí nezůstal ani fotokoutek, který díky mobilní aplikaci, umožňující doplnit na hotovou fotografii vybrané pozadí, přenášel účastníky přímo do české krajiny. Součástí expozice byly i velkoformátové fotografie či výstava českého skla. Zemi příběhů a fantazie navštívila v rámci Národního dne, který se uskutečnil 15. května, také ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Expozice agentury CzechTourism se otevře znovu na samém sklonku světové výstavy, od 16. do 31. října. Kromě již zmíněných interaktivních prvků se mohou účastníci těšit na velkoformátové fotografie doplněné o rozšířenou realitu. Tu návštěvníci zažijí skrze mobilní aplikaci, která jim například zobrazené památky představí ve světle vycházejícího i zapadajícího slunce.