Účast České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO 2015 MILÁN
1. 5. – 31. 10. 2015

Potraviny pro planetu,
energie pro život




Během národního dne se bude ČR na EXPO prezentovat také hravými plavkami

13. 5. 2015

V pátek 15. května proběhne na světové výstavě EXPO 2015 Milán národní den České republiky. Jedním z bodů programu, který český pavilon na tento den připravil, je představení kolekce plavek strakonické návrhářky Petrušky Kurschové. Česká republika tak při své prezentaci v Miláně nadále pracuje s motivem vody, tedy živlu, který českému pavilonu vévodí.

Český pavilon je jako jediný na celém výstavišti obklopen ze tří stran vodou, jeho výrazným prvkem je bazén, který se ihned po otevření bran výstaviště stal vyhledávaným místem. „Český pavilon dýchá pohodou a expozice originalitou – kolem brouzdaliště a už i v něm se celý den rozkládají na lehátkách a polštářích stovky návštěvníků, což jsem jinde zatím neviděl,“ potvrzuje generální komisař české účasti na EXPO 2015 Jiří F. Potužník.

Vzhledem k tomu, že návrh českého pavilonu počítal od počátku s bazénem, přišel architekt Ondřej Chybík s nápadem, aby českou účast na EXPO doplnila originální kolekce plavek, a vyzval ke spolupráci na ní strakonickou módní návrhářku Petrušku Kurschovou. Ta vsadila v případě dámských plavek na zdůraznění ženských tvarů, v případě pánských plavek pak vedle národních barev také na typicky český humor a motiv piva (a jeho „recyklace“).

Plavky Petrušky Kurschové budou návštěvníkům EXPO 2015 poprvé představeny v rámci českého národního dne, kdy budou příchozí před pavilonem vítat modelky a modelové oděni do této speciální kolekce. Plavky, podobně jako další typicky české produkty, budou k zakoupení přímo v dárkovém obchodě českého pavilonu.