Účast České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO 2015 MILÁN
1. 5. – 31. 10. 2015

Potraviny pro planetu,
energie pro život



Na EXPO 2015 se představí čeští studenti oděvního návrhářství

11. 9. 2015

V sobotu 12. září představí v prostorách českého pavilonu na Světové výstavě EXPO 2015 v Miláně svou tvorbu studenti Vyšší odborné školy oděvního návrhářství v Praze (VOŠON).

Módní přehlídku studentských prací nazvali New Tradition (Nová tradice), a to proto, že jejím tématem jsou tradice inspirované folklorem Čech a Moravy. „Studenti využili tradiční prvky zdobení současného oděvu pomocí ornamentů a krejčovských dobových technik v návaznosti na současné módní trendy,“ říká ředitelka školy Ing. Marta Chvojková a dodává: „V souladu s náplní studia se studenti budou na této módní přehlídce prezentovat nejen jako autoři oděvních modelů, modelky, kadeřníci a vizážisté, ale také jako tvůrci vlastní choreografie a hudební dramaturgie.“

Módní přehlídka se bude konat v sobotu 12. září 2015 v 19.30 v pavilonu České republiky na výstavišti EXPO 2015 Milán. „Předvést svou práci v Miláně, jedné z metropolí světové módy a designu, je pro naše studenty neocenitelnou zkušeností,“ říká na závěr. Ing. M. Chvojková.