Účast České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO 2015 MILÁN
1. 5. – 31. 10. 2015

Potraviny pro planetu,
energie pro život



Expozice Země příběhů a fantazie se 1. června přemění v prezentaci Karlovarského kraje

31. 5. 2015

V pavilonu České republiky na EXPO bude od 1. do 15. června v expozici Země příběhů a fantazie vystavovat Karlovarský kraj.

Regionální den Karlovarského kraje proběhne 6. června 2015 od 11:00 hodin za účasti hejtmana Karlovarského kraje, JUDr. Martina Havla a kurátorky výstavy, Mgr. Et MgA. Zdenky Bílkové. O hudební doprovod se od 10:00 do 21:00 postará hudební skupina Po Po Trio ve složení Miroslava Lendělová, Klára Svobodová a Karolína Kučerová, doprovod na klávesy – Karel Šimandl.

Návštěvníci budou do výstavního prostoru Karlovarského kraje vstupovat přes páru, která symbolizuje jednu z podob vody. V jedné části expozice bude umístěna interaktivní podlaha, která bude připomínat místa, kde se tvoří kvalitní rašeliny, které se následně využívají v léčitelství. Celá expozice bude upozorňovat na globální problém s nedostatkem kvalitní pitné vody. Návštěvníci se budou moci dotknout a přivonět si ke koupelnovým solím, jež navazují na lázeňství Karlovarského kraje. Vodě, jakožto hlavnímu tématu českého pavilonu na EXPO 2015, je přizpůsobena i značná část expozice Karlovarského kraje. Expozice je doplněna sklem, které je také čisté a třpytivé jako voda a porcelán, který má stejně hladké, oblé i tvarově překvapivé linie jako potůčky vody v přírodě. Celá expozice Karlovarského kraje spojuje vodu, přírodu, tradiční výrobu i tradiční potraviny tohoto kraje.

Kraj představí exponáty od společností jako je Moser, Thun Studio a Rudolf Kämpf. Návštěvníci budou moci ochutnat tradiční bylinný likér Becherovka.

Moser, Ručně broušená přejímaná mísa Stone
Thun Studio, Kapka
Rudolf Kämpf, Set Ancien Egypt