Účast České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO 2015 MILÁN
1. 5. – 31. 10. 2015

Potraviny pro planetu,
energie pro život



Regionální dny Plzeňského kraje 21.–23. června 2015

18. 6. 2015

Regionální dny Plzeňského kraje a města Plzně – Evropského hlavního města kultury 2015, nabídnou bohatý program plný živých tanečních a hudebních vystoupení.

Speciálně komponovaná taneční vystoupení doplněná o filmové šoty a filmy na LEDkové obrazovce představí loutkářkou tradici kraje, připomenou Plzeň jako Evropské hlavní město kultury 2015 a pozvou do tohoto zajímavého regionu. Rovněž upozorní na fakt, že Plzeň má nejlepší český tým ve fotbale, který se v Lize mistrů utkal mimo jiné s AC Milán a začínal v něm například slavný Pavel Nedvěd.

Chybět nebude ani živý folklor, a to jak plzeňský tak chodský. Hudebníci a tanečníci v chodských a plzeňských krojích budou vystupovat vždy v průběhu celého dne. Návštěvníkům bude představena i výroba slavných chodských koláčů, ve filmovém šotu uvidí lidé přesnou výrobu i zdobení této vyhlášené pochoutky. Regionální dny doplní ukázky tradičních řemesel. Kraj se bude rovněž prezentovat pivem. Pivo známé po celém světě nebude chybět při speciálním přípitku v pondělí 22. června v 18:00 hodin, který se bude konat za přítomnosti představitelů Plzeňského kraje a města Plzně, pozvaných hostů a novinářů.